massage hoofdhuid

Er zijn verschillende middelen op de markt die je kunnen helpen met je strijd tegen haarverlies. Je kunt gebruik maken van medicijnen als minoxidil en/of finasteride. Je kunt ook kiezen voor een haartransplantatie om de kale plekken op te vullen. Deze oplossingen hebben één ding gemeen, ze kosten je allemaal geld. Voor een haartransplantatie moet je in één keer een paar duizend euro neerleggen en voor medicatie krijg je maandelijkse vaste lasten erbij. Je zult ze namelijk voor de rest van je leven moeten blijven gebruiken. Dat kan niet iedereen zich natuurlijk veroorloven. Om deze reden heb ik uitgezocht of er geen alternatieve methode is die gewoon gratis is. Het masseren van de hoofdhuid lijkt dan de enige optie. In dit artikel leg ik uit wat een hoofdmassage precies doet, in hoeverre het masseren van de hoofdhuid echt kan bijdragen aan het verminderen van haaruitval en ik laat zien hoe je de hoofdmassage moet uitvoeren.

Wat doet het masseren van de hoofdhuid precies?

Bij een hoofdhuidmassage wordt er met de vingerpunten druk uitgeoefend op verschillende punten op je hoofdhuid. Dit zorgt voor stimulatie van de zenuwen en bloedvaten die zich onder de huid bevinden. Hierdoor zal de bloedcirculatie in het gebied onder de huid toenemen. Dit heeft weer tot gevolg dat er meer voedingstoffen naar de haarzakjes stromen. Tegelijkertijd worden afvalstoffen beter afgevoerd. Het resultaat van een hoofdhuidmassage is dat je geheel ontspannen raakt en dat tevens de spanning op je spieren ook een stuk zal afnemen.

De voordelen van het masseren van de hoofdhuid

Het masseren van de hoofdhuid brengt vele voordelen met zich mee. Ik zet ze hier voor je op een rijtje:

– Het verbetert de bloedsomloop in het hoofd en bij je nek.
– Er stroomt meer bloed naar de haarfollikels. Hierdoor krijgen de haarfollikels meer voedingstoffen aangeleverd.
– Het kalmeert je zenuwstelsel, omdat er stressafvalstoffen worden afgevoerd.
– Het helpt je relaxen.
– Het verlicht de spanning op je ogen.
– Het vermindert de stijfheid in je nek en schouders.
– Het biedt verlichting bij spanningshoofdpijn.
– Indien de hoofdmassage voor het slapen gaan uitgevoerd wordt kan het bijdragen aan een betere nachtrust.
– Indien er gebruik gemaakt wordt van olie helpt dit ook bij het tegengaan van roos.
– Een hoofdhuid massage kan ook energie geven aan mensen die last hebben van vermoeidheid.

Helpt een hoofdmassage ook om haarverlies te verminderen?

Een hoofdhuidmassage draagt zeker positief bij aan de haargroei en de haarconditie. Het staat echter niet vast dat een hoofdhuidmassage ook daadwerkelijk helpt bij het verminderen van het haarverlies. Het probleem is dat de AGA (erfelijke haaruitval) nog steeds door zal gaan met het aantasten van de haarzakjes. Dit proces wordt door het uitvoeren van een hoofdhuidmassage niet gestopt. Middelen als finasteride helpen hier wel bij.

Hair Loss Shampoos

Hoe moet ik mijn hoofdhuid masseren?

Je kunt een massage van de hoofdhuid uitvoeren met zowel droog als nat haar. Het ligt er een beetje aan wat je zelf fijner vindt. Als je ervoor kiest om nat haar te masseren kam je haar dan eerst alvorens je begint met de massage om de klitten te verwijderen. Het is heel belangrijk dat je er in ieder geval wel voor zorgt dat je haar schoon is. Het voelt namelijk minder prettig als er gel of wax in je haar zit.

Begin met het masseren van de hoofdhuid door je vingers te spreiden en vervolgens met je vingertoppen over de hoofdhuid heen te wrijven. Denk er om dat je hierbij niet je nagels gebruikt. Dan kun je de hoofdhuid beschadigen. Blijf met je vingertoppen de hoofdhuid aanraken en beweeg je vingers door ze samen te trekken en vervolgens weer uit te strekken. Beweeg je vingers over de gehele hoofdhuid en zorg ervoor dat je geen plekken overslaat. Na een paar minuten verander je de beweging van je vingers. Ga nu verder met de massage door je vingertoppen zachtjes in een ronddraaiende beweging over de hoofdhuid te bewegen.

Je kunt bij de massage gebruik maken van massage olie. Leg een paar druppels olie op je vingertoppen en masseer dit langzaam in de hoofdhuid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het gebruik van een massage olie de bloedcirculatie nog meer bevorderd en vandaar dat dit ook vaak gebruikt wordt door mensen die last hebben van haaruitval. Het gebruik van olie is ook erg aanbevolen indien je last hebt van een droge hoofdhuid.

Een hoofdmassage hoort minimaal 3 minuten te duren en er zit geen maximale duur aan verbonden. Om de beste resultaten te behalen is het aanbevolen om de massage minstens één a twee keer per dag uit te voeren. In het onderstaande filmpje zie je een voorbeeld van een hoofdhuid massage.