man kaal kammen

Wat is nanoxidil?

Minoxidil is inmiddels alweer een product dat enige tijd op de markt is. Sinds kort is er een product verkrijgbaar dat ook wel gezien wordt als de opvolger van minoxidil. Dit product heet nanoxidil. Dit product zou een veiliger en effectiever alternatief zijn voor minoxidil. Doordat Nanoxidil gebruik maakt van kleinere moleculen kan het product makkelijker en dieper de hoofdhuid binnendringen. Het gevolg hiervan is dat het effectiever werkt en dat er tevens geen plakkerig residu wordt achtergelaten zoals bij minoxidil het geval is. Daarnaast hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat de kans op bijwerkingen nog een stuk lager ligt dan bij minoxidil. Indien je bij het gebruik van minoxidil dus last hebt van huidirritatie kun je overwegen om over te stappen naar nanoxidil.

Nanoxidil onderzoek

Uit een klinische test voor gebruik van het product Spectral DNC-N (werkzame stof is nanoxidil) is gebleken dat na een periode 2 maanden 95% van de deelnemers aangaf zichtbaar minder haar te verliezen. 3/4 van de testpersonen constateerde zelfs dat het haar sneller groeide. Er zijn tijdens het onderzoek geen bijwerkingen geconstateerd.

Kan ik beter nanoxidil of minoxidil gebruiken?

Aangezien nanoxidil producten iets duurder zijn dan minoxidil zou ik eerst kijken welke resultaten je kunt behalen met minoxidil 5%. Indien je al begonnen bent met minxodil 5% en je behaalt nog steeds goed resultaten dan is het verstandig om daarmee door te gaan. Op het moment dat de resultaten van minoxidil 5% beginnen af te zwakken kun je proberen om over te stappen naar nanoxidil.
Mocht je last hebben van bijwerkingen van minoxidil dan kun je kijken of je nanoxidil beter kunt verdragen.

Het aanbod van Nanoxidil producten

De belangrijkste producent van nanoxidil producten is DS labratories. Klik hier voor een overzicht van deze producten.
ds laboratories

Mogelijke bijwerkingen van Nanoxidil producten

Doordat nanoxidil een vrij nieuw product is kun je nog niet veel zeggen over de bijwerkingen op de lange termijn. In theorie zou je dezelfde soort bijwerkingen kunnen verwachten als bij minoxidil. Volgens de belangrijkste producent zouden de bijwerkingen veel minder frequent optreden dan bij minoxidil. De bijwerkingen die je bij het product minoxidil kunt ervaren kun je hier vinden.

Voor- en nadelen van nanoxidil op een rijtje

Voordelen
Kleinere moleculen maken het product effectiever
Het wordt sneller opgenomen
Dosis is kleiner
Geen plakkerige hoofdhuid

Nadelen
Onzekerheid over bijwerkingen
duurder dan minxodil

Nanoxidil