SMO4554

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw medicijn dat mogelijk de langverwachte oplossing is tegen kaalheid. Een vrij onbekend biotechnologisch bedrijf heeft veelbelovende testresultaten gepresenteerd. Er is namelijk hergroei van hoofdhaar geconstateerd bij de testpersonen van de eerste onderzoeken. Dit resultaat is kenbaar gemaakt op de Amerikaanse academie dermatologie. Ondanks dat de eerste testresultaten erg veelbelovend zijn blijven de doctoren die de testresultaten bestudeerd hebben erg kritisch. Het medicijn zal zich eerst nog moeten bewijzen in nieuwe grotere onderzoeken. Het doel van deze onderzoeken is om uiteindelijk goedkeuring te krijgen van de food and drug administration (FDA).

Wat is SMO4554 precies voor medicijn?


Volgens de producent is SMO4554 een topisch medicijn dat op de hoofdhuid aangebracht moet worden. Het product zou de haarwortels weer activeren waardoor hergroei plaats kan vinden.

De testresultaten van SMO4554


Tijdens de eerste studie zijn 300 patiënten onderzocht. Een deel van deze patiënten ontving een placebo product. Een ander gedeelte ontving een 0,15% oplossing van het medicijn en een derde groep ontving een 0,25% versie van SMO4554. De uitkomst was dat de patiënten die het middel gebruikten zowel een toename zagen in de hoeveelheid haar als in de dikte van het haar. De groep die de placebo ontving zag het aantal haren afnemen. Wat wel vreemd was aan de uitkomst is dat de groep die de 0,25% versie ontvingen niet betere resultaten hadden dan de 0,15% groep. In volgende studies gaan ze proberen te ontdekken wat de ideale dosering is voor het product.

Tot nu toe klinkt dit erg veelbelovend. Ben erg benieuwd of de komende onderzoeken net zo positief zijn en of dit medicijn nog betere resultaten kan bieden dan minoxidil en finasteride.